ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Η ανικανότητα της κυβέρνησης υπερφορολογεί τους πολίτες

15:27 - 30 Αυγ 2017 | Πολιτική
Σταϊκούρας: Η ανικανότητα της κυβέρνησης υπερφορολογεί τους πολίτες
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το γεγονός ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει να κρατά στο προσκήνιο την ατζέντα της υπερφορολόγησης κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως έχει εξαντλήσει τις φορολογικές αντοχές των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ο κ.  Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η εν λόγω έκθεση αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα αναφέροντας μάλιστα πως “Η κυβέρνηση από ανικανότητα και ιδεοληψίες έχει υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

Συνεχίζοντας λέει "Οι πολίτες, το 2016, υπέστησαν την μεγαλύτερη αύξηση στην ετήσια φορολογική επιβάρυνση μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος εργασίας. Η επιβάρυνση, έχει διογκωθεί το 2017, με την αύξηση, κυρίως, έμμεσων φόρων. Και θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο μετά το 2018, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που ψήφισε η κυβέρνηση. Ήδη όμως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί. Συνεπώς, χρειάζεται, άμεσα, αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση στοχευμένων μειώσεων φορολογικών συντελεστών”.

Τέλος ο τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει μέσα από ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο σχέδιο, "το οποίο ξεκίνησε να ξεδιπλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από πέρυσι, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”.

 

oosa22

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 30 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.