ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αντιμάχεται την πελατειακή λογική στο δημόσιο

19:15 - 30 Αυγ 2017 | Πολιτική
Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση αντιμάχεται την πελατειακή λογική στο δημόσιο
Για μια αποδοτική, εύρυθμη, σύγχρονη, παραγωγική και αμερόληπτη δημόσια δομή που να ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον εργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο αντιμάχεται την πελατειακή λογική.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση από την κυβέρνηση της «Εθνικής Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» στο μουσείο Μπενάκη, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι προωθείται μια δραστική μετεξέλιξη του Δημοσίου, με γνώμονα:

  • την απλούστευση των διαδικασιών, μέσω της αφομοίωσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης των παγκόσμιων αλλαγών, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών,
  • την ενίσχυση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω της βέλτιστης διαχείρισης, αξιοποίησης προσόντων και κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της Διοίκησης, και
  • την ενίσχυση της Δημοκρατίας, μέσω της θεσμοθέτησης αξιοκρατίας στη στελέχωση, διαφάνειας στη λειτουργία και της επικαιροποίησης της σχέσης κράτους - πολίτη.

Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020 θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του συναλλασσόμενου πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 30 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.