ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Η νέα εποχή έχει ένα όραμα που ονομάζεται δίκαιη ανάπτυξη

13:00 - 05 Σεπ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας:Η νέα εποχή έχει ένα όραμα που ονομάζεται δίκαιη ανάπτυξη
Την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης υπογράμμισε στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της Ιονίας Οδού ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάνουμε πράξη ένα όραμα για όλη τη δυτική Ελλάδα, ένα έργο πνοής για τη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι αναπόφευκτη η σύγκριση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

"Την περίοδο 2006-2015 είχε ολοκληρωθεί το 50% των έργων και τότε κάποιοι "σήκωσαν τα χέρια ψηλά". Σε 2,5 χρόνια καταφέραμε να επανεκκινήσουμε τα έργα, βρήκαμε μια φόρμουλα για το δημόσιο συμφέρον και τηρήσαμε τα χρονοδιαγράμματα", είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε εκείνους που το α' εξάμηνο του 2015 έκαναν δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και ξεκόλλησαν τα έργα. «Κατάφεραν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση μιας διαπραγμάτευσης αποφεύγοντας τις υπέρογκες διεκδικήσεις αποζημιώσεων, αλλά βεβαίως κατάφεραν να διασφαλίσουν και το δημόσιο συμφέρον», συμπλήρωσε.

 Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο δρόμος ανοίγει αναπτυξιακές δυνατότητες, ενώ στάθηκε και στην οδική ασφάλεια που βελτιώνεται μέσα από τα νέα έργα.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την επόμενη μέρα της χώρας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο στόχο της "δίκαιης ανάπτυξης". «Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην ολοκλήρωση του δύσκολου δρόμου και στην προοπτική υλοποίησης μιας νέας προοπτικής για τη χώρα. Υλοποιώντας τους στόχους και κατακτώντας την οικονομική σταθερότητα η χώρα γυρίζει σελίδα ανοίγοντας τον βηματισμό της σε μια νέα εποχή», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η νέα εποχή έχει ένα όραμα που ονομάζεται δίκαιη ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι το 2017 αναμένεται περίπου 2% ανάπτυξη, ποσοστό «που είχαμε να δούμε από το 2008». Ακόμη, ανέφερε ότι και πιο πριν είχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που δεν φάνηκαν όμως ικανοί να συγκρατήσουν τη χώρα από τον κατήφορο.

Στόχος, υπογράμμισε, είναι να επιστρέψουν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, αλλά αυτή η ανάπτυξη να είναι δίκαιη και να καταμερίζει τα ωφελήματα δίκαια και στους πιο αδύναμους.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 05 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.