ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Ο νόμος Παρασκευόπουλου αποφυλακίζει καταδικασθέντες για σοβαρότατα αδικήματα

08:53 - 07 Σεπ 2017 | Πολιτική
ΝΔ: Ο νόμος Παρασκευόπουλου αποφυλακίζει καταδικασθέντες για σοβαρότατα αδικήματα
Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σχετικά με την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, έκαναν την κοινή ακόλουθη δήλωση:

«O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα.

Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών - πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη - οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.