ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Να τηρηθεί η υπόσχεση για το χρέος-Υπέρ του Ευρωπαϊκού ΔΝΤ ο Μακρόν

14:40 - 07 Σεπ 2017 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Να τηρηθεί η υπόσχεση για το χρέος-Υπέρ του Ευρωπαϊκού ΔΝΤ ο Μακρόν
Υποδεχόμενος τον Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά περιμένει και από τους Ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δικές τους και να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Στις μεταρρυθμίσεις στάθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος παράλληλα μίλησε για θαρραλέες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας πως τάσσεται υπέρ της μετατροπής του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αρχικά ευχαρίστησε το Γάλλο πρόεδρο για το ότι επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη Επίσημη Επίσκεψη του και εξέφρασε την λύπη του για τις καταστροφές από τον Τυφώνα Ιρμα στις γαλλικές αποικίες.

Στη συνέχεια έστειλε το μήνυμά του: «Η Ελλάδα, με όλες αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ό,τι συμφωνήσαμε θα το πράξουμε».

Τόνισε όμως ότι ταυτόχρονα η χώρα μας «και με την αναγνώριση ότι υπάρχουν λάθη εκατέρωθεν, περιμένει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων» κυρίως σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη μεγάλη συμβολή της το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.

Υπενθύμισε ακόμη ότι τότε ως υπουργός ο κ. Μακρόν «σε μια δύσκολη στιγμή είχε δείξει τη στήριξή του και τη συμπάθειά του στην Ελλάδα.

Από τη μεριά του ο Γάλλος Πρόεδρος συμφώνησε πως η Ελλάδα έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες. Προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό το αναγνωρίζει η Γαλλία, γι` αυτό και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της.

"Η ιδέα ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου είναι πολύ σωστή", τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως "δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη των τελευταίων ετών".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.