ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DiEM25: Ο Μακρόν διαιωνίζει την κατάσταση που οδηγεί στη διάλυση

19:39 - 08 Σεπ 2017 | Πολιτική
DiEM25: Ο Μακρόν διαιωνίζει την κατάσταση που οδηγεί στη διάλυση
Κριτική στις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι παραδέχτηκε πως η αντιμετώπιση της Ελλάδας ήταν άδικη αλλά απαίτησε η κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική λιτότητας, ασκεί το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη, προσθέτοντας ότι «μεσολάβησε προς το να πουληθεί κοψοχρονιά δημόσια περιουσία της Ελλάδας σε γαλλικές επιχειρήσεις».

O Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι «η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν αλλάξει ριζικά. Επίσης παραδέχτηκε ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας ήταν άδικη και το χρέος της πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Έπειτα απαίτησε η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει το ίδιο πρόγραμμα λιτότητας χωρίς ουσιαστική δέσμευση για ελάφρυνση χρέους. Τέλος, μεσολάβησε προς το να πουληθεί κοψοχρονιά δημόσια περιουσία της Ελλάδας σε γαλλικές επιχειρήσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζει ότι το DiEM25 πάντα συμφωνούσε ότι η Ευρώπη αν δεν αλλάξει ριζικά θα διαλυθεί. «Συγκεκριμένα, αυτή η αλλαγή περνά απαραίτητα από το ριζικό της εκδημοκρατισμό. Δυστυχώς, όμως, η εφαρμογή της αποικιακής συμφωνίας που έχει επιβληθεί από το Eurogroup στην Ελλάδα και στην οποία επιμένει ο κ.Μακρόν, διαιωνίζει αυτήν ακριβώς την κατάσταση που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση» σημειώνεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.