ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Με το «καλημέρα σας» 15% για το νέο Κέντρο

10:41 - 19 Σεπ 2017 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Με το «καλημέρα σας» 15% για το νέο Κέντρο
Τη βεβαιότητα ότι το νέο Κέντρο, «με το καλημέρα σας» θα έχει ένα ποσοστό γύρω στο 15%, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ σημείωσε ότι «δεν είχε σκεφτεί» να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Best TV, ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα και τη χώρα.

Μιλώντας για τον νέο φορέα του Κέντρου ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι δεν είχε σκεφτεί από την αρχή να διεκδικήσει την ηγεσία του. «Δεν το είχα σκεφτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος μου από τότε ήταν να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, να αλλάξουμε τη χώρα. Τώρα πια ήρθε η ώρα, και καλούμε τους πολίτες στον νέο φορέα, για να δώσουμε λογική και τόλμη στην πολιτική» συνέχισε.

Στο ερώτημα εάν ο νέος φορέας θα κινηθεί στον χώρο της δεξιάς ή της αριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να βρούμε τολμηρές λύσεις, δανειζόμενοι απόψεις και από την κεντροαριστερά και από την κεντροδεξιά. «Το "αριστερά" και "δεξιά" δε σημαίνει πάρα πολλά για το μέλλον. Σήμαινε στο παρελθόν, σήμαινε για τους παππούδες μας. Η επιχειρηματικότητα είναι κεντροδεξιά; Η σύγκρουση με τη διαφθορά είναι δεξιά ή αριστερή λύση; Τα προβλήματα χρειάζονται άμεσες, λογικές και τολμηρές λύσεις που βρίσκονται και στην κεντροαριστερά και στην κεντροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο Κέντρο, το νέο προοδευτικό Κίνημα «με το καλημέρα σας» θα έχει ένα ποσοστό γύρω στο 15% και θα πρωταγωνιστήσει στη μάχη για τη σωτηρία της χώρας, καθώς οι δεξιές συντηρητικές και οι λαϊκίστικες αριστερές πολιτικές έχουν κουράσει τον κόσμο. Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για εγγύηση των χρεών των κομμάτων από την προσωπική περιουσία των πολιτικών αρχηγών. «Δεν νοούνται χρεοκοπημένο κόμματα και πλούσιοι πολιτικοί αρχηγοί. Ούτε είναι δυνατόν με δάνεια να ανοίγουν γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Δεν το έκανα με το Ποτάμι, δε θα το κάνω και τώρα», υποσχέθηκε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, τέλος, την πεποίθησή του ότι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας χρειαζόμαστε εθνικές επιτροπές διαπραγμάτευσης «με τους καλύτερους και όχι με τους κυβερνητικούς. Για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχει Τσίπρας, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, θα πρέπει να υπάρχει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 19 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.