ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης-Πάιατ: Γόνιμες οι συνθήκες για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

17:51 - 19 Σεπ 2017 | Πολιτική
Σπίρτζης-Πάιατ: Γόνιμες οι συνθήκες για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζέφρι Πάιατ, είχε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως ήταν αναμενόμενο συζήτηση για το ενδεχόμενο αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με έμφαση τον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και αποτελεί την επισφράγιση μίας εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίους μήνες.  Στόχος, οπως ανακοινώθηκε, είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, στον τομέα των υποδομών, των συνδυασμένων μεταφορών αλλά και ευρύτερα, για τις οποίες τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο κ. Πάιατ συμφώνησαν ότι  έχουν δημιουργηθεί γόνιμες συνθήκες, για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, επί των προαναφερθεισών προσπαθειών που γίνονται στην κατεύθυνση δημιουργίας στενότερης συνεργασίας, συμφωνήθηκε η τακτική επικοινωνία τους, προκειμένου να παρακολουθείται η πρόοδος και να δίδεται η απαραίτητη ώθηση στις επικείμενες επενδυτικές δραστηριότητες. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.