ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποσύρεται η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

08:50 - 20 Σεπ 2017 | Πολιτική
Αποσύρεται η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»
Η κυβέρνηση απέσυρε τελικά την τροπολογία, η οποία άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, εμφανίστηκε  σχεδόν εκτός εαυτού, αντιδρώντας στο «τελεσίγραφο» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ψηφίζουν εάν δεν υπάρχει η δεδηλωμένη. Και μπροστά στον φόβο να μην περάσει, ανακοίνωσε πριν λίγο την απόσυρση των επίμαχων άρθρων για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» προκειμένου, όπως είπε, να τα ξαναφέρει σε 10-15 μέρες.

Και αυτό, καθώς τόσο οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ του ζήτησαν να το κάνει, δια του ειδικού αγορητή τους, Θανάση Παπαχριστόπουλου, όσο και γιατί η αντιπολίτευση απειλούσε να καταψηφίσει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ξαναβάζει πλάτη, εάν δεν επιβεβαιώνεται η δεδηλωμένη» -εάν, δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εμφανίζονται να συμπλέουν στην ψήφιση νομοσχεδίων.

Ο υπουργός είπε σε υψηλούς τόνους «τι είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια να λέτε ότι ενώ συμφωνείτε με ένα νομοσχέδιο δεν το ψηφίζετε εάν πρώτα δεν το στηρίξει η πλειοψηφία; Τί είστε; Πολιτικά σχιζοφρενείς;».

Η τροπολογία φέρεται επίσης να είχε προκαλέσει την αντίδραση της βουλευτή Β’ Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος, Νίνας Κασιμάτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούσε και δεν επρόκειτο να στηρίξει τη ρύθμιση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.