ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σώοι οι Έλληνες στην Κινσάσα του Κογκό

12:55 - 23 Μαρ 2007 | Πολιτική
Σώοι και ασφαλείς είναι στην Κινσάσα του Κογκό το σύνολο του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας καθώς και οι οικογένειές τους, ενώ δεν υπάρχουν, σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες, θύματα ή τραυματίες μεταξύ των Ελλήνων Ομογενών στη χώρα αυτή της Αφρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών, αργά χθες το βράδυ (22 Μαρτίου) επλήγη από πυρά πυροβολικού το κτίριο όπου στεγάζονται, μεταξύ άλλων, η Πρεσβεία της Ελλάδος,της Ισπανίας και της αντιπροσωπείας της UNICEF, στην Κινσάσα,πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό,κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ενόπλων ομάδων που επιχειρούν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως τα γραφεία της ελληνικής Πρεσβείας υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αλλά τονίζεται πως το σύνολο του προσωπικού της Πρεσβείας και οι οικογένειές τους είναι σώοι και ασφαλείς. Επίσης,το Υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με όλες τις,μέχρι στιγμής,πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες μεταξύ των ομογενών.


"Το Υπουργείο των Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους υπευθύνους της εκεί ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.