ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά το «Ουάου»

07:33 - 25 Σεπ 2017 | Πολιτική
Ο Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά το «Ουάου»
Την πρώτη φορά που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν… επεισοδιακή. Τον Φεβρουάριο του 2015 ήρθε στη χώρα μας και συνάντησε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνο το «Ουάου» έμεινε στην ιστορία. Ο Ολλανδός, επικεφαλής του Eurogroup, τη Δευτέρα θα ξαναβρεθεί στη χώρα μας, για μία επίσκεψη που πάντως δεν προμηνύει ανάλογα περιστατικά.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο, ενόψει έναρξης της γ’ αξιολόγησης.

Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και ο επικεφαλής του Eurogroup αναμένεται να μεταφέρει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το μήνυμα πως θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν από το τέλος του 2017.

Είναι γνωστό πως το πρόσφατο Eurogroup έθεσε αυτόν το στόχο, ωστόσο, ακόμα και ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ σε πρόσφατες τοποθετήσεις του έδειξε πως δεν το πολυπιστεύει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αυτό θα ήταν το «ιδανικό σενάριο».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί στις 13.15 με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια (στις 15.00), θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά από αυτή τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist, ενώ για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 07:51 - 25 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.