ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας του Π. Καμμένου

09:10 - 25 Σεπ 2017 | Πολιτική
Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας του Π. Καμμένου
Σε ατμόσφαιρα που προμηνύεται ηλεκτρισμένη εξαιτίας της υψηλής πολιτικής έντασης των τελευταίων ημερών, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίαση αν θα αποδεχθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και θα συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που ζητά η ΝΔ.

Με πρόταση που κατέθεσε ήδη από την περασμένο Ιούλιο η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες του κ. Καμμένου για την εμπλοκή του στην υπόθεση του πλοίου Noor 1 που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα για τις συνομιλίες που και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε με τον κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού Ευθ. Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια.   

Στην πρόταση της ΝΔ, επισημαίνεται η ανάγκη να διερευνηθεί η επίμαχη υπόθεση και κυρίως τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου, η οποία όπως υποστηρίζει, είχε σαφή πολιτική στόχευση, παραβιάζοντας τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώ διατυπώνονται υπόνοιες για τον βαθμό συμμετοχής του πρωθυπουργικού γραφείου.  

Είναι φανερό, όπως διαπιστώνουν στους διαδρόμους της Βουλής ότι η πρόταση που έρχεται σε μια δυσμενή συγκυρία για την κυβέρνηση και με την Πειραιώς να ζητεί πιεστικά την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οδηγεί σε γραμμή άμυνας και σε αναζήτηση αντιπερισπασμών το Μαξίμου, το οποίο δεν έχει άλλη διέξοδο από το να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό ύπαρχο μέχρι τέλους.

Κατά τα κοινοβουλευτικά ειωθότα, η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Με βάση τον κανονισμό, η απόφαση της Ολομέλειας της Boυλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (120 ψήφοι) του όλου αριθμού των βουλευτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.