ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Σύντομη και χωρίς νόημα μια συζήτηση με τον Τσίπρα

16:37 - 15 Οκτ 2017 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Σύντομη και χωρίς νόημα μια συζήτηση με τον Τσίπρα
Με αφορμή μια συνέντευξη για το βιβλίο του με τίτλο «Talking to My Daughter About the Economy», ο κ. Βαρουφάκης μίλησε στην βρετανική Guardian για τις σχέσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και τον ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Ερωτηθείς αν διατηρεί σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά χαρακτηριστικά: «Όχι, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάτι που θα μπορούσε να μου πει».

Επικριτικός εμφανίζεται και απέναντι στην στροφή της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα, τοίζοντας ότι «προκειμένου να συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει (σ.σ. ο Τσίπρας) πρέπει να συνεχίσει να λέει στον εαυτό του μια ιστορία που βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι είναι αβάσιμη».

«Οπότε μια συζήτηση ανάμεσά μας θα ήταν εξαιρετικά σύντομη και χωρίς νόημα» καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

Αντίθετα στην ίδια συνέντευξη δηλώνει υπερήφανος που μπορεί να ονομάζεται φίλος του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

«Είναι παράλογο να τον θεωρούν ένοχο ενώ δεν του έχει ασκηθεί καμία κατηγορία. Ο Ασάνζ διώκεται για έναν απλό λόγο: ντρόπιασε τις ΗΠΑ και το σύστημα παρακολουθήσεων. Τα Wikileaks είναι μια θαυμάσια προσπάθεια για να επικεντρωθούμε στο ζήτημα του Big Brother» δηλώνει ο επικεφαλής του κινήματος DiEM25.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.