ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Blair House φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα (pics)

16:25 - 17 Οκτ 2017 | Πολιτική
Το Blair House φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα (pics)
Στο εμβληματικό Blair House έχει ήδη καταλύσει ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η συζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στις ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση του αμερικανού προέδρου.

Το Blair House, μαζί με τρία ακόμη οικιστικά συγκροτήματα στην καρδιά της Ουάσινγκτον, το Lee House, το Peter Parker House και το Jackson Place, αποτελούν τους χώρους φιλοξενίας των επίσημων προσκεκλημένων του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ.

Το Blair House κατασκευάστηκε το 1824 και είναι το αρχαιότερο από τα τέσσερα συγκροτήματα.

blair1

Αρχικώς προοριζόταν για κατοικία υψηλόβαθμου στρατιωτικού γιατρού, στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον Φράνσις Πρέστον Μπλερ, εκδότη εφημερίδας και στενό σύμβουλο του προέδρου Αντριου Τζάκσον.

Στο πέρασμα των χρόνων το οίκημα παρέμεινε στην οικογένεια του εκδότη.

Από το 1942 η οικογένεια Μπλερ άρχισε να μισθώνει το οίκημα στην αμερικανική κυβέρνηση για την φιλοξενία υψηλών προσκεκλημένων. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου οι ΗΠΑ εξαγόρασαν το Blair House.

blair3

Η αγορά κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Έγινε με την παρότρυνση της Έλενορ Ρούσβελτ, η οποία ενοχλήθηκε από την οικειότητα που έδειχνε ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ όταν επισκεπτόταν τον Λευκό Οίκο.

blair2

Λέγεται ότι σε μια από τις επισκέψεις του ο Τσόρτσιλ προσπάθησε να εισβάλει στις 3 τα ξημερώματα στα διαμερίσματα του Ρούσβελτ για να συζητήσουν.

Τα τέσσερα οικήματα ενώθηκαν σε ένα στη διάρκεια μεγάλων αναπαλαιώσεων που έγιναν στη δεκαετία του 1950 και στη δεκαετία του 1980.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:17 - 17 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.