ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κοτζιάς στην Άγκυρα για να "ξεπαγώσει" τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

07:45 - 24 Οκτ 2017 | Πολιτική
Ο Κοτζιάς στην Άγκυρα για να "ξεπαγώσει" τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Με στόχο να επανέθλουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε καλό επίπεδο έφτασε στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2016.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ο Έλληνας υπουργός δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η ανταπόκριση της Άγκυρας, στο ελληνικό αίτημα χαρακτηρίζεται θετική, δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων από την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο που οξύνει τις εντάσεις, πολλώ δε μάλλον, όταν σχεδόν σε κάθε επίπεδο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Ο Πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τις Βρυξέλλες, με τον Νίκο Κοτζιά να φιλοδοξεί πως θα βρει ευήκοα ώτα στη γειτονική χώρα και πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα επανέλθουν σε καλό επίπεδο.

Διαφορετικά, θα συντηρηθεί το "ψυχρό" κλίμα, που φέρνει διαρκώς στο φως και σενάρια ενός "θερμού" επεισοδίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.