ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Απαντήσεις για τα F16 καλείται να δώσει ο Τσίπρας

10:14 - 27 Οκτ 2017 | Πολιτική
Βουλή: Απαντήσεις για τα F16 καλείται να δώσει ο Τσίπρας
Για την πρόσφατη συμφωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με την αναβάθμιση των F-16 καλείται να δώσει απαντήσεις σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Μείζονα ερωτήματα το κόστος της συμφωνίας, αλλά και το πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία και κυρίως το κόστος της έχει αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής διαμάχης, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζητά να μάθει «Ποια αντισταθμιστικά ανταλλάγματα εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση για την Σούδα και την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ;»

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός καλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:  

«Ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

1. Ποια ανταλλάγματα δόθηκαν προς όφελος της οικονομικής, βιομηχανικής και τεχνολογικής συνεργασίας των δύο χωρών και του ελληνικού τομέα αμυντικής βιομηχανίας & έρευνας. Ποιο τμήμα της συμφωνίας θα δοθεί στην εγχώρια βιομηχανία για υλοποίηση; (άρθρο Χ.1 & Χ.2 της συμφωνίας);

2. Τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συμφωνία για τα F-16 και το τελευταίο πρόγραμμα πενταετούς εκσυγχρονισμού και πότε θα υποβληθεί στην Βουλή για έγκριση; Ποιο το ακριβές κόστος της συμφωνίας και με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί;

3. Με δεδομένο το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, ιδίως στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης αεροσκαφών F-35 ως αντισταθμιστικού ανταλλάγματος για την, σε βάθος χρόνου, παραχώρηση των ελληνικών διευκολύνσεων στην Σούδα;»

Ο ερωτών βουλευτής Σταύρος Θεοδωράκης – Α' Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.