ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η συμφωνία Φώφης – Σταύρου «άναψε» τα… αίματα στην Κεντροαριστερά

09:02 - 31 Οκτ 2017 | Πολιτική
Η συμφωνία Φώφης – Σταύρου «άναψε» τα… αίματα στην Κεντροαριστερά
Η συμφωνία Φώφης Γεννηματά – Σταύρου Θεοδωράκη για τη διατήρηση και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι), υπό έναν κοινό αρχηγό, έως ότου διεξαχθούν ξανά βουλευτικές εκλογές, είναι το στοιχείο που έλειπε για να δώσει λίγη ένταση στη μάχη της Κεντροαριστεράς.

Το debate της Δευτέρας δεν ήταν τόσο αδιάφορο όσο αρχικά αναμενόταν. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη αποκάλυψη άναψε τα αίματα και προκάλεσε αντιδράσεις.

Πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έθεσε και το ερώτημα από το οποίο προέκυψε η συγκεκριμένη είδηση ήταν αυτός που ύψωσε τους τόνους. Ακολούθησαν, όμως, με αντίστοιχες τοποθετήσεις και οι Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι πιστεύουν πως εξ αρχής πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα.

Οι υποψήφιοι φάνηκε παράλληλα να ενοχλούνται από το γεγονός ότι υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα μία «μυστική» συμφωνία της κ. Γεννηματά με τον κ. Θεοδωράκη.

«Θέλουμε μια νέα ηγεσία» είπε ο Γιάννης Μανιάτης, με τον Γιάννη Ραγκούση να είναι ακόμα πιο αιχμηρός:

 «Δεν μπορώ να δεχθώ ειλημμένες αποφάσεις, κάπου, κάπως. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης πρέπει να είναι μία και ενιαία. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι πολύ κακή για τους πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα. Σε σχόλιό τους μετά το debate κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων τόνιζαν: «Ακούσαμε για μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Σ’ αυτά οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους, εδώ και καιρό».

Τα «καρφιά» Φώφης – Μανιάτη

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του debate ήταν η κόντρα που προκλήθηκε ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Μανιάτη.

Η αντιπαράθεσή τους ξεκίνησε όταν ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως αρχηγοί κομμάτων, έχουν δώσει ό,τι είχαν να δώσουν και πρέπει να υπάρξει ανατροπή στην ηγεσία του νέου φορέα.

Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή: «Οταν ανέλαβα την ηγεσία της ΔΗΣΥ ήταν έβδομο κόμμα, τώρα είναι τρίτο. Και το ξέρει καλά ο φίλος μου ο Γιάννης, ο οποίος το 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα...».

Το δεύτερο debate των 9 υποψηφίων θα γίνει την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου από την ΕΡΤ με την συμμετοχή δημοσιογράφων από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 03:48 - 31 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.