ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

12:14 - 03 Νοε 2017 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και το υπρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας. «Η κυβέρνησή σας δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Συλλαμβάνει αυτούς που αφήνονται ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνησή του θα τον καταργήσει.

«Υπάρχει μία άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην κριτική ότι κατηγορεί την κυβέρνηση για ανομία παρά τις πολλές επιτυχίες της αστυνομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι στην αστυνομία αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί ανταποκρίνεται όπως μπορεί σε μια κατάσταση βίας και παρανομίας που είναι αποτέλεσμα πραλήψεων και πράξεων της κυβερνητικής πολιτικής.

Το πρόβλημα δημιουργείται, όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της ή προωθούνται πολιτικές που της δένουν τα χέρια, σημείωσε.

«Ανοιξαν οι πόρτες των φυλακών»

«Η κυβέρνηση άνοιξε τις πόρτες των φυλακών και η αστυνομία τρέχει να συλλάβει αυτούς που μένουν ελεύθεροι. Ήταν δικός σας νόμος η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ για τρομοκράτες και φυλακισμένους για βαριά αδικήματα. Νονοί και μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι στις φυλακές, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε φυλακές τύπου Γ. Γιατί καταργήσατε αυτές τις φυλακές; Γιατί το ζητούσαν από τον κ. Λάμπρου κάποιοι κρατούμενοι; Μήπως σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;» ρώτησε τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης.

Η επίθεση κατά Παπαδήμου

Αναφερόμενος στη σύλληψη του δράστη της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου αναρωτήθηκε «ποιος όπλισε το χέρι του». «Ποιος έκανε ακραία αντιπολίτευση κατασκευάζοντας ενόχους για τα μνημόνια; Ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία για μνημόνια. Εσείς το κάνατε, όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για έρθετε στην εξουσία και να ψηφίσετε μνημόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημείωσε, δε, ότι η σύλληψη του δράστη έγινε με νόμο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να καταργηθεί.

Νόμος Παρασκευόπουλου

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ψηφίστηκε παρά την αντίδραση δικαστικών και εισαγγελέων. «Τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα. Δυο χιλιάδες έγκλειστοι βγήκαν από τη φυλακή και πολλοί επέστρεψαν στο έγκλημα» πρόσθεσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στους συγγενείς θυμάτων δολοφονιών με δράστες που απελευθερώθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

«Τα Εξάρχεια έγιναν άβατο, όπως και το Μενίδι. Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε ορμητήριο τραμπούκων» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και κατήγγειλε σειρά επεισοδίων.

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα είπε ότι «απειλεί και τραμπουκίζει. Έχει ως στόχο την κατάλυση του κράτους».

«Η Αθήνα είναι πόλη ανυπεράσπιστη» υποστήριξε θυμίζοντας τις επιθέσεις με μολότοφ στην Πεύκη, την επίθεση σε τρεις Ευέλπιδες και την εικόνα στα Εξάρχεια.

«Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ούτε οι υπουργοί σας να μην μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα και ένα νέο κομμάτι τρομοκρατίας έχει ξεπεταχτεί από τους αντιεξουσιαστές. Σας ενοχλούν οι συνεχείς επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 03 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.