ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκάρει η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ-Καταδικάζουν τα κόμματα

16:44 - 03 Νοε 2017 | Πολιτική
Σοκάρει η επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ-Καταδικάζουν τα κόμματα
Σοκάρει η επίθεση αγνώστων στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, λίγες ημέρες μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία ο μικρός Αφγανός είχε κληρωθεί σημαιοφόρος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

Ο Αμίρ είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τελικά παρέλασε κρατώντας μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα ξημερώματα κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του.

Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του. 

Αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα. 

Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

Ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε το γεγονός ως εξής:

«Η επίθεση με πέτρες στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική.

Οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό.
Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της ΝΔ, υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την... αριστεία».

Σε έντονο ύφος και η ανακοίνωση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:

«Οι νεοναζί «σηκώνουν κεφάλι». Χτύπησαν δικηγόρους. Τώρα στοχοποιούν μικρά παιδιά και επιτίθενται σε οικογένειες.  Δεν έχουν όρια. Είναι ο ορισμός του δημοσίου κινδύνου.  Εχθρός τους είναι η κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα «νύχτες των κρυστάλλων».

Η απάντηση μας πρέπει να είναι ομόθυμη. Η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να επιστρέψει στο περιθώριο που ανήκει. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα νικήσουν», αναφέρει η ΔΗΣΥ.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό και ζητεί παράλληλα από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους».

Διαμηνύει ακόμα ότι η ελληνική Πολιτεία δεν δείχνει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, τονίζοντας πως ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 03 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.