ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανικός στο Μαξίμου από τις σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη

10:15 - 07 Νοε 2017 | Πολιτική
Πανικός στο Μαξίμου από τις σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη
Τον πανικό έσπειρε στην κυβέρνηση η δολοφονική, τρομοκρατική επίθεση κατα των αστυνομικών εξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Λίγες ημέρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας είχε θεωρήσει τον εαυτό του νικητή στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την βία και την ανομία, το περιστατικό της Δευτέρας ήλθε να καταδείξει ότι η κυβέρνηση και η Αστυνομία εξακολουθούν να μην έχουν έλεγχο της κατάστασης στα Εξάρχεια και της δράσης συγκεκριμένων ομάδων, οι οποίες χτυπούν «στο ψαχνό» και επιδιώκουν ακόμη και τον θάνατο αστυνομικών στις παρυφές του «γκέτο». Ήδη δε, εκφράζονται φόβοι και για νέα χτυπήματα. 
Με την επίθεση της Δευτέρας στην ουσία κατέρρευσε το κυβερνητικό μύθευμα του κ. Τσίπρα της προηγούμενης Παρασκευής στην Βουλή. Συνέβη σε ώρα με αυξημένη κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο της Χαριλάου Τρικούπη και θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρχουν θύματα, ακόμη και μεταξύ των διερχομένων.

Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται πιθανότατα για ένα κρούσμα που φανερώνει ότι η νέα οργάνωση της εγχώριας τρομοκρατίας έχει προσλάβει μορφή «λερναίας ύδρας», υπό την έννοια ότι ακόμη και όταν γίνεται κάποια σύλληψη - όπως προσφάτως με τον επίδοξο δολοφόνο του Λουκά Παπαδήμου - ή εξαρθρώνεται ένα σκέλος της, ξεπροβάλλουν άλλα.  

Ηταν χαρακτηριστική η νευρικότητα που επικράτησε στην Ηρώδου Αττικού 19 το βράδυ της Δευτέρας και αντικατοπτρίστηκε στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργικου Γραφείου, όπου γινόταν λόγος για «προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», ενώ ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για «παρακράτος»… 

Οι αναφορές αυτές ανέδειξαν για μία ακόμη φορά την κυρίαρχη αντίληψη στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία κάποιοι έβαλλαν κατά των αστυνομικών στην Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου κάποιος άλλος να αποκομίσει πολιτικά οφέλη - προφανώς: οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», αναφερόταν στην δήλωση του Πρωθυπουργού, η οποία διανεμήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, με την προσθήκη ότι «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούσε «τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα». Υιοθετούσε έτσι και το κόμμα την λογική της προβοκάτσιας…

Σχετική δήλωση έσπευσε να δημοσιοποιήσει και ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι «πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο».

Αγγελος Κωβαίος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 07 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.