ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος για την off shore της Μαρέβα Μητσοτάκη

11:31 - 08 Νοε 2017 | Πολιτική
Πόλεμος για την off shore της Μαρέβα Μητσοτάκη
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, συμμετέχει σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.
Τις πρώτες νύξεις έκανε χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «αυτό που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις είναι η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».
Στη συνέχεια, οι νύξεις απέκτησαν ονοματεπώνυμο, με τη Μαρέβα Μητσοτάκη να δίνει τις δικές της απαντήσεις: «Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα μου στον χρηματοοικονομικό τομέα, αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα» αναφέρει.
Διαβάστε όλη την απάντηση εδώ.

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη σκυτάκλη πήρε μέσω twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε: «Η off shore της κ. Μητσοτάκη εξηγεί την αφωνία της ΝΔ για τη μεγα-φοροδιαφυγή των υπερ-πλουσίων που αποκάλυψαν τα paradise papers. Λέξη δεν έχει πει η ΝΔ για την μεγα-φοροδιαφυγή των υπερ-πλουσίων που αποκάλυψαν τα paradise papers. Κι ας την πληρώνει το 99,99% των πολιτών με φόρους κ συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Η off shore της κ Μητσοτάκη, εξηγεί την αφωνία. Και ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι κ ηθικό...».

Να δώσουν απαντήσεις ανέλαβαν η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Σκάι σημείωσαν ότι η συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers ήταν καθόλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δημοσίευμα για τη μετοχική συμμετοχή της κ. Γκραμπόφσκι στην εταιρεία, που είχε έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική Θάλασσα, υπήρξε και και πριν από ένα χρόνο, όμως στον έλεγχο που ακολούθησε δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η εταιρεία προκάλεσε μάλιστα οικονομική ζημία στην κ. Γκραμπόφσκι και δραστηριοποιήθηκε μόνο κατά την περίοδο 2010-2012, διάστημα κατά το οποίο το ζεύγος Μητσοτάκη βρισκόταν σε διάσταση.

«Η Μαρέβα είναι προπέτασμα καπνού» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρύψει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για «κέντρο διανομής» ειδήσεων του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε λόγο η κ. Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης απλώς αντιγράφουν και αναδημοσιεύουν παλιές ειδήσεις για να αποφύγουν να μιλήσουν για πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, όπως η εγκληματικότητα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.