ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Από τον παράδεισο της φορολογίας στην κόλαση της πολιτικής

12:39 - 08 Νοε 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Από τον παράδεισο της φορολογίας στην κόλαση της πολιτικής
Ιδιαίτερα αισιόδοξος πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει πλέον ότι "πάνω από όλα στηρίζει τις δυνάμεις της εργασίας". Όσο για την υπόθεση των Paradise Papers εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας πως: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, πάντως, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης και την πορεία της χώρας:

«Η πορεία αναστρέφεται και η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται σε στέρεες βάσεις» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «πετυχαίνουμε και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα και την πολυτέλεια να επαναπαυθούμε και να εφησυχάσουμε».

Για την τρίτη αξιολόγηση έδωσε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία που θεωρεί σημαντικά.

Όπως είπε «Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

-Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.

-Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

-Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.

-Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

-Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

-Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Κοινωνικό μέρισμα

Για το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως όχι απλά θα δοθεί, αλλά θα είναι και μεγαλύτερο από πέρυσι.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

Paradise Papers

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ασφαλώς και στα Paradise Papers, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη απέναντι στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

«Είναι θλιβερό και εξοργιστικό πόσο δραστήρια και μεγάλη είναι η συμμετοχής μιας πάμπλουτης εγχώριας ελίτ σε αυτό το «παραδείσιο πάρτι», τόνισε ο πρωθυπουργός."Ακόμα πιο θλιβερό και εξοργιστικό είναι όταν στους καταλόγους της χρυσής ντροπής όταν σε αυτές τις λίστες φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας", πρόσθεσε.

Κλείνοντας, πέταξε το καρφί του: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 08 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.