ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη οι εκλογές για την ηγεσία στην Κεντροαριστερά

10:30 - 12 Νοε 2017 | Πολιτική
Σε εξέλιξη οι εκλογές για την ηγεσία στην Κεντροαριστερά
Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα άνοιξαν στις 8 το πρωί και αναμένται να κλείσουν στις 8 το βράδυ, πλην Αθήνας που θα δοθεί παράταση μιας ώρας λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις εξαιτίας του Μαραθωνίου. Η Επιτροπή Αλιβιζάτου βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή. Στις 19 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν οι δύο πρώτοι σε ψήφους του πρώτου γύρου.

Στις 19 Νοεμβρίου, ωστόσο, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι συμμετείχαν και στη διαδικασία της πρώτης Κυριακής, οπότε θα κάνουν την εγγραφή τους, καταβάλλοντας και το αντίτιμο των 3 ευρώ, με το οποίο θα καλυφθεί το κόστος της διαδικασίας.

Δείτε πού ψηφίζετε

Όσο για το ψηφοδέλτιο, θα είναι ένα με τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι βάζουν έναν σταυρό προτίμησης.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όσων ψηφίσουν και στην δεύτερη όσων δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Η Επιτροπή Αλιβιζάτου βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Η συμμετοχή

Πέραν του στοιχήματος για την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή, ο αριθμός των ψηφοφόρων θα είναι το κλειδί και για το τελικό αποτέλεσμα, θεωρώντας ότι η μαζικότητα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κινητοποίηση μηχανισμών.

Σε εκλογικό κέντρο της Αθήνας προσήλθε λίγο μετά τις 9 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος επικεφαλής Γιώργος Καμίνης για να ψηφίσει.  

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 12 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.