ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κι ένα ερωτηματικό

08:21 - 13 Νοε 2017 | Πολιτική
Εκλογές Κεντροαριστεράς: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κι ένα ερωτηματικό
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Αναμέτρηση της Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον β` γύρο της εκλογικής διαδικασίας για τον ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, έβγαλαν οι κάλπες της Κυριακής και το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί κανείς να βγάλει είναι πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Ενωμένο βέβαια σε αυτή τη φάση δεν είναι, γιατί προσωρινά τουλάχιστον χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα (Φώφη-Νίκος) και μένει να δούμε αν θα καταφέρει τελικά να βγει... δυνατό.

Οι πιο καθαρές ΠΑΣΟΚικές υποψηφιότητες ήταν αυτές που επικράτησαν στην κάλπη, με τον Γιώργο Καμίνη και τον Σταύρο Θεοδωράκη που επιχείρησαν να "διεισδύσουν" στο νέο εγχείρημα, τελικά να αποτυγχάνουν.

Η Φώφη Γεννηματά, που εξαρχής ήταν το φαβορί με δεδομένο και το πώς είχε στηθεί η όλη διαδικασία, επιβεβαίωσε αυτόν τον τίτλο, ενώ ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να μπει στον β` γύρο και τώρα φυσικά ελπίζει πως μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Με βάση τα ποσοστά του α` γύρου, ασφαλώς και η Φώφη Γεννηματά έχει το προβάδισμα, ωστόσο, οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ δίνουν ελπίδες στον Νίκο Ανδρουλάκη, που πιστεύει πως μπορεί να κάνει την έκπληξη, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το μεγάλο ερωτηματικό

Με βάση τις ψήφους που πήρε ο κάθε υποψήφιος στον α` γύρο η ανατροπή είναι εφικτή, ωστόσο, όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή που θα υπάρξει τη δεύτερη Κυριακή.

Στις 19/11, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν χθες, συνεπώς αυτή τη φορά το εκλογικό σώμα το γνωρίζουμε. Είναι 210.264 πολίτες. Πόσοι όμως από αυτούς θα πάνε να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο; Άγνωστο...

Και φυσικά το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι το τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι που στον α` γύρο επέλεξαν τους εκτός ΠΑΣΟΚ υποψήφιους. Όσοι για παράδειγμα ψήφισαν Καμίνη ή Θεοδωράκη, θα πάνε ξανά να ψηφίσουν ή απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, θα θεωρήσουν ότι πλέον η συγκεκριμένη διαδικασία δεν τους αφορά;

Εδώ, ασφαλώς, θα παίξει κρίσιμο ρόλο και η στάση των ίδιων των υποψήφιων, που θα πρέπει να πουν ξεκάθαρα αν πιστεύουν ακόμα στο νέο εγχείρημα ή αν προτίθενται να το εγκαταλείψουν επειδή η κάλπη δεν τους έδωσε τα ποσοστά που περίμεναν.

Οι ζυμωσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με το ποιος θα στηρίξει ποιον, για να αποκτήσουμε πια και μία πιο καθαρή εικόνα, ενόψει του β` γύρου, που υπό συνθήκες μπορεί να εξελιχθεί σε ντέρμπι.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:43 - 13 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.