ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δραγασάκη με εκπροσώπους επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

17:01 - 14 Νοε 2017 | Πολιτική
Συνάντηση Δραγασάκη με εκπροσώπους επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με επίκεντρο την αξιοποίηση της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, καθώς και την στρατηγική της κυβέρνησης για την θεμελίωση συνθηκών Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκαν η αξιοποίηση της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικής και οι σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που αναδεικνύονται για την βιομηχανία και την μεταποίηση, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, ότι για την μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, αναγκαία προϋπόθεση είναι η εδραίωση ισχυρής παραγωγικής βάσης, με σκοπό την αύξηση του μεριδίου της μεταποίησης στη σύνθεση του ΑΕΠ, ώστε από το 9%, περίπου, της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, στο οποίο βρίσκεται σήμερα, να ανέλθει στο 15% μέχρι το 2022.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων υπογράμμισαν τις δυνατότητες που εμφανίζει ο μεταποιητικός κλάδος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και ανέλυσαν τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για να εκσυγχρονίσουν περαιτέρω τις εξελιγμένες παραγωγικές μεθόδους τους, να αναβαθμίσουν τα ήδη υψηλής ποιότητας τελικά προϊόντα τους και να κερδίσουν ακόμη μεγαλύτερα μερίδα στις διεθνείς αγορές, όπου ήδη καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.