ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη

13:19 - 17 Νοε 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
Να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη «Διάσκεψη Κορυφής για κοινωνικά θέματα, για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη», στο Γκέτεμποργκ.

Ευχαριστίες προς του ευρωπαίους εταίρους για τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη «Διάσκεψη Κορυφής για κοινωνικά θέματα, για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη», στο Γκέτεμποργκ.

«Σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εταίρους για το κύμα αλληλεγγύης που έχουν δείξει με τις δηλώσεις τους και με την προσπάθεια τους να δείξουν αλληλεγγύη και να βοηθήσουν, όπως μπορούν, την Ελλάδα σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή» είπε ο πρωθυπουργός

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως η νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η Ευρώπη, έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες εντός και μεταξύ των κρατών-μελών.

«Στη Σύνοδο του Γκέτεμποργκ συζητάμε για την ανάγκη συγκρότησης ενός πυλώνα κοινωνικής προστασίας στην ΕΕ, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι ειναι ανάγκη να συζητήσουμε για την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, και σημείωσε:

«Για εμάς τους Έλληνες, που έχουμε υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την ανάγκη προστασίας και επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κεκτημένου σε ό,τι αφορά την εργασιακή νομοθεσία και στην Ελλάδα.

» Ταυτόχρονα, να βρούμε και τρόπους ώστε αυτό το κοινωνικό κεκτημένο να βοηθά και τη νέα γενιά εργαζομένων, μια νέα γενιά που δεν γνωρίζει καν τι θα πει κεκτημένο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.