ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποτάμι: Η Ελλάδα είναι σαν να έχει τεθεί εκτός Σένγκεν

15:21 - 22 Νοε 2017 | Πολιτική
Την δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα "μικρό το κακό αν μας διώξουν από τη Σένγκεν", υπενθυμίζει το Ποτάμι σχολιάζοντας την απίστευτη ταλαιπωρία που γνωρίζουν οι Έλληνες ταξιδιώτες στη Γερμανία.

"Ο κ. Καμμένος απειλούσε την Ευρώπη με είσοδο τζιχαντιστών. Σήμερα η Ελλάδα έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός Σένγκεν, αφού στη Γερμανία οι Έλληνες αντιμετωπίζονται όπως όσοι έχουν διαβατήρια τρίτων χωρών", αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του και προσθέτει:

"Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη που μειώνει την αξιοπρέπεια τόσο του ελληνικού κράτους όσο και των Ελλήνων πολιτών. Πολιτών μιας χώρας-μέλους της ζώνης Σένγκεν, που αναγκάζονται να υποστούν μειωτικούς ελέγχους, ιδίως όταν ταξιδεύουν με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια της γερμανικής πλευράς για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην επικράτειά της. Μεμφόμαστε όμως τόσο τη μειωτική μεθόδευσή της όσο και την έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης που στην ουσία σπεύδει μόνο να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ενώ δεν στέργει να σταματήσει τη θλιβερή ολίσθηση των Ελλήνων ευρωπαίων πολιτών σε κατηγορία ταξιδιωτών άλλων ηπείρων. Δεν ξέρουμε αν για τον κ.Τσίπρα το κακό εξακολουθεί να είναι μικρό. Είμαστε βέβαιοι ότι η ζημιά που προκαλείται στην εικόνα της χώρας είναι τεράστια".

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.