ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος για swap: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική μας

16:32 - 29 Νοε 2017 | Πολιτική
Βενιζέλος για swap: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική μας
Παρεμβαίνοντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το swap ομολόγων είπε πως η παρούσα κυβέρνηση δικαιώνει απόλυτα την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος το 2012.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πανηγυρική πράξη απόλυτης, εκ των υστέρων, υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής του 2012.

Αναφερόμενος στη διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων που εκδόθηκαν το 2012, όταν «κουρεύτηκε ονομαστικά το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 129 δισ. ευρώ, τελικώς, με την ανταλλαγή ομολόγων, και στη συνέχεια μειώθηκε και περαιτέρω σε όρους παρούσης αξίας, μέσα από τις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες του δανεισμού, του δευτέρου προγράμματος του 2012».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε παράλληλα χαρούμενος «που η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει αυτήν την πολιτική, αξιοποιεί τα ομόλογα του 2012, τα λεγόμενα post PSI, ομόλογα τα οποία κράτησαν ως γέφυρα επικοινωνίας την Ελλάδα μέσα στις αγορές και τη δυνατότητα να επανέλθει στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης, τον Αύγουστο του 2018».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε, ωστόσο, πως αν το swap είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 και εάν δεν υπήρχε η ρήξη με τους δανειστές τότε «θα είχαμε βγει προ πολλού από την πίεση των μνημονίων». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.