ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητικές πηγές για Ερντογάν: Το τανγκό θέλει πάντα δύο

16:30 - 07 Δεκ 2017 | Πολιτική
Κυβερνητικές πηγές για Ερντογάν: Το τανγκό θέλει πάντα δύο
Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο Προεδρικό με του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση, με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιητικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο».

Αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο Πρόεδρο ο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις» και σημείωσε πως «είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της».

Σε ερώτηση για το τάιμινγκ της επίσκεψης Ερντογάν, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε: «Οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 07 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.