ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η ειρήνη στα Βαλκάνια προϋποθέτει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

14:55 - 09 Δεκ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Η ειρήνη στα Βαλκάνια προϋποθέτει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Μόνο μέσα από τη συνεργασία , την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λοζάνης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή των Βαλκανίων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βελιγράδι μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας.

Πρέπει το επόμενο διάστημα «να βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο στο ίδιο τραπέζι -και οι τέσσερις μεταξύ μας και ο καθένας ξεχωριστά με τους γείτονες του- να μιλάμε εποικοδομητικά για το μέλλον όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας, στο Βελιγράδι.

«Είχα την εμπειρία πριν από λίγες ημέρες να διαπιστώσω ότι κάποιες φορές είναι δύσκολο αλλά αναγκαίο. Χθες και σήμερα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι κάποιες φορές είναι ευκολότερο και πιο ευχάριστο. Είτε δύσκολο, είτε εύκολο είναι αναγκαίο. Είμαστε γείτονες και οφείλουμε να πάρουμε εμείς, στα χέρια μας, το μέλλον των χωρών μας, των λαών μας και να διαμορφώσουμε συνθήκες καλής γειτονίας» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.