ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΣτΕ κατά Κοντονή: Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

14:14 - 10 Δεκ 2017 | Πολιτική
Πρόεδρος ΣτΕ κατά Κοντονή: Ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η 33η τακτική συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς, κατά την ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι πρόβλημα το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες»

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή του είπε:

«Μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας, ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση Δικαιοσύνης και κυβέρνησης. Είδα όμως  την αντιπαράθεση αυτή να αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

»Καταγγέλλω από το βήμα αυτό τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά,  Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια. Χρειάζεται ενότητα», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη. Οι δικαστικές αποφάσεις, θέλει δεν θέλει κανείς, πρέπει να γίνονται σεβαστές γιατί αυτό ορίζει το Σύνταγμα. Τη δημοκρατική νομιμοποίησή μας μάς την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια παρουσία μου, κύριε υπουργέ, ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.