ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

11:35 - 11 Δεκ 2017 | Πολιτική
«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χθες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την ένταση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε στην ΕΡΤ πως δεν καταλαβαίνει γιατί θεωρείται παρέμβαση μια άποψη ότι και οι δικαστές πρέπει να υπάγονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης του «πόθεν έσχες», ενώ πρόσθεσε ότι του έκανε εντύπωση το πώς διαχειρίστηκε το θέμα ο πρόεδρος του ΣτΕ και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, είπε ότι του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο κ. Σακελλαρίου. Το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι το κράτος δικαίου, από 'κει και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 11 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.