ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Να αξιοποιήσουμε παραγωγικά το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε

23:41 - 12 Δεκ 2017 | Πολιτική
Έχει έρθει η στιγμή να σταθεί ο τόπος στα πόδια του, να ενεργοποιήσει τις παραγωγικές του δυνάμεις και να αξιοποιήσει παραγωγικά το πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του το οποίο διαβάστηκε κατά την εκδήλωση για τα 180 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ρόλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός, ενώ ανέφερε ότι στα 180 χρόνια λειτουργίας του το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνδέθηκε στενά με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο και την παραγωγική εξέλιξη του τόπου και ανάθρεψε πολλές γενιές επιστημόνων.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το Πολυτεχνείο δεν εγκλωβίστηκε ποτέ στα όρια ενός αυστηρού ακαδημαϊκού συντηρητισμού, αλλά αντίθετα υπήρξε πάντοτε ένας ζωντανός χώρος, όπου μαζί με την επιστήμη και την τεχνική, άνθιζαν οι ιδέες και οι ευγενείς ανθρώπινες αξίες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τονίζοντας πως δίνεται στο Πολυτεχνείο όπως και σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας η δυνατότητα μιας εξωστρεφούς λειτουργίας, μιας λειτουργίας που θα κάνει τα ιδρύματα κοινωνούς, αλλά και πρωταγωνιστές στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.