ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Όσοι αναζητούν δεκανίκια δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα

14:25 - 16 Δεκ 2017 | Πολιτική
Γεννηματά: Όσοι αναζητούν δεκανίκια δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα
«Όσοι ευελπιστούν να αναζητούν κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας, δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα. Επιδιώκουμε την εθνική συνεννόηση και συμφωνία γύρω από μία εθνική γραμμή για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας» ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν.

«Τόσο η θέληση των πολιτών με την ψήφο τους όσο και η δυνατότητα της δημιουργίας μιας συμφωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση, θα καθορίσουν τις τελικές επιλογές μας» σημείωσε η κ. Γεννηματά κατά τον χαιρετισμό της στο συνέδριο.

Επανέλαβε την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την οικονομία που θα εξετάσει την περίοδο από το 2001, από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ, μέχρι σήμερα. «Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, για να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον λαό»

Η κ. Γεννηματά ακόμη σημείωσε πως είναι η ώρα «να εγγυηθούμε την πραγματική, ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια, να πάψουμε να είμαστε ο αδύναμος κρίκος. Όλα αυτά περί δήθεν καθαρής εξόδου από την κρίση, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, είναι μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

Μίλησε για «διαρκές μνημόνιο και επιτροπεία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τις επενδύσεις και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

«Ούτε η έξοδος από την κρίση θα εξασφαλιστεί με μια απλή αλλαγή της κυβέρνησης. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, μια πολιτική δίκαιης διανομής του πλούτου για να στηριχθεί η μεσαία τάξη. Μια νέα συμφωνία που μέσα από την αναδιάρθρωση δημοσίου χρέους και την αναθεώρηση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα, θα απελευθερώσει πόρους».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.