ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράμφος: Να κάνει αυτοκριτική η ΝΔ - Μητσοτάκης: Την αντέχουμε

19:39 - 16 Δεκ 2017 | Πολιτική
Ράμφος: Να κάνει αυτοκριτική η ΝΔ - Μητσοτάκης: Την αντέχουμε
Γενναία αυτοεξέταση από τη ΝΔ, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Γολγοθά που θα βρει μπροστά της, όταν εκλεγεί, ζήτησε από το βήμα του 11ου συνεδρίου του κόμματος ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμο το στοιχείο ενός απολογισμού θετικών και αρνητικών επιδόσεων της Νέας Δημοκρατίας στα 43 χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε. Θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμο το στοιχείο αυτό. Γιατί εάν κανείς δεν αναλαμβάνει μαζί με τα θετικά του και τις ευθύνες του, ο κλονισμός της εμπιστοσύνης θα παραμένει και η λογική της ψηφοφορίας θα εξαντλείται κάθε φορά στους μονοφθάλμους οι οποίοι είναι καλύτεροι από τους τυφλούς» ανέφερε ο κ. Ράμφος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Χωρίς αυτοέλεγχο, χωρίς αυτοεξέταση, δεν μπορεί να σεβαστεί κανείς τον εαυτό του, όσο καλές προθέσεις να νομίζει ότι έχει. Και  όταν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, η ευθυνοφοβία σε σπρώχνει στην απραξία και η απραξία, όπως ξέρετε είναι το τέλος κάθε πολιτικής».

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Ράμφου παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε ότι η ΝΔ έχει αποδείξει ότι αντέχει την αυτοκριτική και την έχει κάνει συστηματικά.

Διερωτήθηκε αν μπορεί να έχει την επιλογή της αυτοκριτικής ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό θα σήμαινε την άμεση παραίτησή του από την εξουσία.

«Στις μεγάλες και στις κεντρικές επιλογές, ήμασταν πάντα με τη σωστή μεριά της ιστορίας. Αναρωτιέμαι αν την επιλογή της αυτοκριτικής την έχει ή μπορεί να την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, εάν στις ιδεοληψίες υπάρχουν αιωνιότητες, όπως είπατε, αυτοί που ήρθαν με ιδεοληψίες και έκαναν τα αντίθετα δεν αντέχουν το βάρος της αυτοκριτικής. Γιατί θα τους οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη μόνη επιλογή που είναι η αποχώρηση από την εξουσία» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την ομιλία του, ο Στέλιος Ράμφος εστίασε στις παθογένειες του Κράτους, οι οποίες προκύπτουν από τη σύγχυση του αρχαίου κράτους με το σύγχρονο κράτος και τη σύγχυση των όρων που πρέπει να το διέπουν στη σχέση του με τον Πολίτη.

Μίλησε για τη δυστοπία που προκαλεί η χρήση του κράτους από την πολιτική ως μοχλό ικανοποίησης ρουσφετιών, η οποία κρατά τελικά τον πολίτη καθηλωμένο σε "νηπιακή" ηλικία, οδηγώντας τον στην επικράτηση του προσωπικού του οφέλους, έναντι του κοινού καλού. 

«Είναι τα εσωτερικά μας Εξάρχεια που δημιουργούν Εξάρχεια. Είναι τα εσωτερικά μας 'δεν πληρώνω' που δημιουργούν τα εξωτερικά 'δεν πληρώνω', είπε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 16 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.