ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόρα: Πανστρατιά για να βγάλουμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό

21:00 - 16 Δεκ 2017 | Πολιτική
Ντόρα: Πανστρατιά για να βγάλουμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό
Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του 11ου συνεδρίου της ΝΔ, στην πολυαναμενόμενη τοποθέτησή της μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι πρόσωπα της οικογένειάς του δεν θα αναλάβουν πολιτικό ή πολιτειακό αξίωμα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ, είπε.

«Θα κάνουμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει» δήλωσε η κ. Μακογιάννη στην ομιλία της, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κάνοντας ευθεία αναφορά στη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην εφημερίδα Καθημερινή, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό της. Έχω δώσει μάχες  για την πατρίδα και την παράταξη εδώ και χρόνια. Έχω τιμηθεί από τον λαό και την παράταξη σε καίριες θέσεις, από την Αθήνα του 2004 ως το Βουκουρέστι του 2008 και αισθάνομαι περήφανη, γιατί κράτησα πάντα ψηλά την ελληνική σημαία. Έχω αποδείξει στη διαδρομή μου ότι ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές, τις θέσεις και τα πιστεύω μου. Ακόμα και όταν κάποια έλεγαν πως είχα μείνει μόνη…

Η ίδια είπε ακόμη αποσπώντας δυνατό χειροκρότημα από τους συνέδρους: «Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή, γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια, η καθαρότητα είναι σημαντικά εφόδια. Είμαι κόρη του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή.

» Μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου δεν χρειάζεται άλλο αξίωμα.

» Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ, μαζί με εσάς θα γυρίσουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, θα πείσουμε, θα μιλήσουμε, θα νικήσουμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της πανστρατιάς.

» Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη αυτό που έλεγε ο Κένεντι. Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα, σκέψου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου. Θα βγούμε νικητές. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό, γιατί πιστεύει αυτά που λέει».

Κριτική στην κυβέρνηση

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε πως έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει απόλυτη ιδεοληψία ακόμα και σήμερα.

Αναφερόμενη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόνισε ότι μολονότι η ελληνική οικονομία τις έχει μεγάλη ανάγκη, η κυβέρνηση τις έχει αφήσει στην τύχη τους.«Ανάπτυξη είναι παραγωγή πλούτου. Χωρίς νέα παραγωγή πλούτου πώς θα δημιουργήσουμε το δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη κατηγορώντας την κυβέρνηση για λαϊκισμό.

Όπως είπε, η ΝΔ κερδίζει το μεγάλο στοίχημα που είναι το στοίχημα της αξιοπιστίας. «Μας αποκάλεσαν ανάλγητους, καπηλεύτηκαν την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας, στέρησαν την ελπίδα της νέας γενιάς», είπε η κ. Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά της η ΝΔ να σηκώσει την Ελλάδα μπροστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.