ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέδριο ΝΔ: Δεύτερη ημέρα ομιλιών

12:33 - 17 Δεκ 2017 | Πολιτική
Συνέδριο ΝΔ: Δεύτερη ημέρα ομιλιών
Σε κλίμα ενότητας και συστράτευσης συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή, το 11ο Συνέδριο της ΝΔ. Τα θετικά μηνύματα φάνηκαν από νωρίς, το Σάββατο, με τις δηλώσεις κατά την προσέλευσή τους τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Κώστα Καραμανλή.

Για τις δηλώσεις, μάλιστα, του κ. Καραμανλή είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το «γαλάζιο» συνέδριο.

Και οι δύο εξέπεμψαν μηνύματα στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει της διαφαινόμενης από τις δημοσκοήσεις πρωτιάς της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Στο ενωτικό κλίμα συνέβαλε και η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, που έκλεψε την παράσταση κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου.

Η βουλευτής φάνηκε υποστηρικτική στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην τοποθετήσει σε κυβερνητικό πόστο πρόσωπα που προέρχονται από την οικογένειά του, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδικές αναφορές στους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Για τον πρώτο είπε ότι μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και για τον δεύτερο ότι έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια.

Αίσθηση προκάλεσε και το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές του συνεδρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητή Φώφη Γενηματά σε λίγο θα βρεθείς μαζί μας [...]. Η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε δίπλα-δίπλα συμμάχους».

Ανέφερε ακόμη πως στόχος της ΝΔ είναι να ενώσει τον λαό και να αποδείξει στους πιο καχύποπτους ότι «είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, με την ανικανότητα, με τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων» είπε.

Κατά τη σημερινή, τελευταία, ημέρα του συνεδρίου αναμένονται οι ομιλίες του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Θα μιλήσει, επίσης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Οι εργασίες θα κλείσουν με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.