ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Θράσος της ΝΔ να κουνάει το δάχτυλο

22:52 - 17 Δεκ 2017 | Πολιτική
Τσίπρας: Θράσος της ΝΔ να κουνάει το δάχτυλο
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τις τοποθετήσεις τους στο συνέδριο της ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ ήταν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι βγήκε από την κρυψώνα του και κουνάει το δάχτυλο, ενώ η κυβέρνησή του ήταν εκείνη που οδήγησε την οικονομία στα βάθη και την ανεργία στα ύψη, χάιδευε τους νεοναζί και έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την τύχη της χώρας στη φαυλότητα που μας οδήγησε στη κρίση και σε αυτούς που τα χρόνια της ανάπτυξης λεηλάτησαν όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρες προς όφελος κάποιων λίγων που κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού» είπε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε λέγοντας πως είπε «έχουν όνομα οι ένοχοι, αλλά έχουν και θράσος. Γιατί πρόκειται για θράσος να καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης την σημερινή κυβέρνηση για τα δεινά, που η παράταξή του προκάλεσε, εξουσιάζοντας για δεκαετίες την Ελλάδα. Πρόκειται για θράσος να βγαίνει από τη κρυψώνα του ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ και να μας κουνάει το δάχτυλο. Χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για τίποτε από όσα έκανε δυόμισι χρόνια. Ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τους νεοναζί, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο».

«Μια απορία όμως μου γεννήθηκε ακούγοντάς τον. Αφού όλα τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε στο συνέδριό τους ότι αλλάζει το κόμμα εκ βάθρων; Ένα τόσο επιτυχημένο κόμμα, που θα έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση, γιατί αλήθεια να το αλλάξει; Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για την οικονομία

Η χώρα πια βρίσκεται σε νέα εποχή, είπε ο Αλ.Τσίπρας και τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα στην οικονομία, «να θεμελιώσουμε και να οργανώσουμε το μέλλον, για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του παρελθόντος».

«Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε μετά από πολλά χρόνια κρίσης. Τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές γύρισαν στις τιμές του 2006, τότε που η κρίση δεν υπήρχε ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πέφτει σε μας το βάρος που είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη πρόκληση να μην επαναπαυτούμε. Να μην αφήσουμε τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο αλλά να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οργανώσουμε την επόμενη μέρα».

Για τη Δυτική Αττική

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη σχεδιασμού ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, για την οποία είπε ότι σκοπίμως αφέθηκε στην τύχη της. 

Στη συνέχεια έθεσε τέσσερα βασικά ζητήματα για την περιοχή: 1. βιώσιμη ανάπτυξη 2. ποιότητα ζωής 3. κοινωνική συνοχή 4. αναγκαίες παρεμβάσεις και σχεδιασμό επόμενης μέρας. Όπως είπε, δεν υπάρχουν με τη στενή έννοια του όρου φυσικές καταστροφές, οι καταστροφές έχουν τις περισσότερες φορές πολιτικό, οικονομικό και ταξικό πρόσημο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.