ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ψήφο bonus πέρασε ο προϋπολογισμός του 2018

09:45 - 20 Δεκ 2017 | Πολιτική
Με ψήφο bonus πέρασε ο προϋπολογισμός του 2018
«Πέρασε» με 153 «ναι» από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 , που φέρνει νέες επιβαρύνσεις για φορολογούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Εκτός από τους... προφανείς, δηλαδή τους κυβερνητικούς βουλευτές, τον Προϋπολογισμό 2018 υπερψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Σχετικά με την θετική ψήφο που έλαβε από την ανεξάρτητη βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για την ανταλλαγή ευχών, απάντησε πως «το θετικό είναι ότι αντί να μειωνόμαστε, αυξανόμαστε» προκαλώντας έκπληξη σχετικά με το αν ο ίδιος θεωρεί ότι θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Απών από την διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος, που αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα, αλλά με επιστολή ξεκαθάρισε ότι θα ψήφιζε θετικά αν ήταν παρών, καθώς επίσης και ο κ. Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων και ο ανεξάρτητος Νίκος Μίχος. Αξίζει να αναφέρουμε πως πρώτος όλων ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης καθώς δέχθηκε κλήση από το μαιρευτήριο ότι εκείνη τη στιγμή γεννούσε η γυναίκα του.

«Μετωπική» σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη

Σε μια σφοδρή σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μίλησε πρώτος, έκανε λόγο για «προϋπολογισμό λιτότητας, αντιαναπτυξιακό, άδικο και αντιλαϊκό», ενώ σχολίασε δηκτικά το υπερπλεόνασμα, λέγοντας ότι αυτό προέκυψε «από τη φοροεπιδρομή, τις κατασχέσεις, τη μείωση επενδυτικών και κοινωνικών δαπανών και όχι από την δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα περί οικονομικής ανάκαμψης και καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, τονίζοντας ότι πρόκειται για τον «τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκ νέου στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι «παραλάβαμε μία χώρα που είχε μπει στο γύψο, με μέτρα που την είχαν βυθίσει σε μία πρωτοφανή ύφεση».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Βουλή με τη φράση «είναι αργά για δάκρυα Αλέξη, αυτός είναι πράγματι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση σας».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μίλησε στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο ομαλό που έχει κατατεθεί εδώ και μία διετία δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Tις κυβερνητικές εξαγγελίες περί τερματισμού των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018 χαρακτήρισε ως μεγάλη πολιτική απατεωνιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στο προϋπολογισμό έθεσε θέμα παραμονής του υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 20 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.