ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Σπίρτζη κατά δικαστών και Στουρνάρα

20:10 - 24 Δεκ 2017 | Πολιτική
Επίθεση Σπίρτζη κατά δικαστών και Στουρνάρα
Συνεχίζοντας την κυβερνητική τακτική των επιθέσεων κατά θεσμών, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως το ΣτΕ «καμιά φορά βγαίνει έξω από τον ρόλο του», ενώ για τον Γιάννη Στουρνάαρ ανέφερε πως δεν έχει καταλάβει ότι από υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά έχει διοικητής της ΤτΕ.

Νέα επίθεση κατά των δικαστών από την κυβέρνηση, αυτή τη φορά από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε πως είναι προφανές ότι καμιά φορά το ΣτΕ «βγαίνει λίγο έξω από τον ρόλο του».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν υπάρχει κόντρα δικαστών-κυβέρνησης, αλλά κόντρα κάποιων δικαστών με την κυβέρνηση, όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα για το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι «πάρα πολλές φορές, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές, κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα».

«Εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας» ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.

Επίθεση και κατά Στουρνάρα

Για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα, ο οποίος μίλησε για προληπτική γραμμή στήριξης, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «ο κ. Στουρνάρας δεν θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά έγινε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι, που θέλουν τον κ. Στουρνάρα, πολιτικοί κύκλοι του δήθεν μεταρρυθμιστικού κομματιού του πολιτικού συστήματος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.