ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Νεκρώνει" για 15 μέρες η super league και το ελληνικο Στοίχημα

16:19 - 30 Μαρ 2007 | Πολιτική
Αναστέλλονται από σήμερα ως τις 13 Απριλίου όλοι οι αγώνες ομαδικών αθλημάτων με απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αμέσως μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ο οποίος και θα ζητήσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχει αποφασίσει η Πολιτεία.

Ακόμη, ανακοινώθηκε η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξης, Επικρατείας και του υφυπουργού Αθλητισμού για το θέμα της βίας στα γήπεδα, η οποία θα ελέγχει την τήρηση του θεσμικού πλαισίου και θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Στη σύσκεψη του Μέγαρου Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στην Παιανία με το θάνατο ενός 25χρονου οπαδού, συμμετείχαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

Επίσης, το ΔΣ της ΟΠΑΠ σε έκτακτη συνεδριάσή του αποφάσισε την ακύρωση του 13ου διαγωνισμού ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ (31/3-2/4), του 14ου διαγωνισμού ΠΡΟΠΟ Κυριακής (1-2/4) και του 14ου διαγωνισμού ΠΡΟΠΟ Τετάρτης (4-5/4).

Συγκεκριμένα, η ΟΠΑΠαποφάσισε «τη μη αποδοχή στοιχηματισμού για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων οι οποίοι έχουν περιληφθεί στο Έντυπο του Προγράμματος που έχει ήδη κυκλοφορήσει. Την άμεση, μέσω σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος που διαβιβάσθηκε μέσω των τερματικών μηχανών, ενημέρωση των Συνεργατών της, Πρακτόρων των παιχνιδιών της».

Διευκρινίζεται ότι «για τις περιπτώσεις ενδεχόμενων περιπτώσεων ήδη κατετεθέντων δελτίων, ισχύουν τα οριζόμενα από τους οικείους κανονισμούς».

Η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ καταλήγει:«Το ΔΣ και οι Εργαζόμενοι της ΟΠΑΠ ΑΕ συμπαρατάσσονται και συσστρατεύονται στις προσπάθειες κάθε Δημόσιας Αρχής και Αθλητικού Φορέα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκληματικών, κακοποιών και αντικοινωνικών στοιχείων η ομάδων προσώπων, τα οποία επί δεκαετίες ασελγούν επί των αρχών και των αξιών του αθλητισμού που, ιδίως με το πρόσχημα και την επίκληση αθλητικών συναντήσεων, έρχονται σε αντίθεση με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.