ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ.Καμμένος: Δεν δεχόμαστε κωλοτούμπα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

11:21 - 29 Δεκ 2017 | Πολιτική
Δ.Καμμένος: Δεν δεχόμαστε κωλοτούμπα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να δεχτούν οι ΑΝΕΛ τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιτρέπεται να κάνεις κωλοτούμπα στα εθνικά θέματα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται «τον όρο 'Μακεδονία' στο όνομα αυτού του κατασκευασμένου κράτους και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Σε σχόλιο ότι αυτή η θέση μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή της κυβέρνησης, απάντησε πως πρόκειται για «αυθαίρετα» σενάρια.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο 'μακεδονική' για μία εθνότητα» και τόνισε πως «έχουμε το πάνω χέρι και πρέπει να επιβάλουμε το δίκαιο».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για προσωπική του άποψη ή άποψη του κόμματος, απάντησε ότι είναι προσωπική του άποψη, «την οποία έχει εκφράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος».

«Το κράτος πρέπει να είναι βιώσιμο, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα και είναι διαλλακτικοί λόγω της επιθυμίας τους να μπουν στο ΝΑΤΟ» εκτίμησε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν υπέρ ονομασίας, στην οποία περιέχεται ορός «Μακεδονία», ούτε στην περίπτωση που ένας τέτοιος όρος εγκριθεί από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

«Αμφιβάλω ότι οι 300, και κυρίως οι μακεδόνες βουλευτές, θα ψηφίσουν οποιαδήποτε ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την χαρακτήρισε «λάθος τακτική», καθώς «πρέπει να έχεις θέση, όχι να περιμένεις τον άλλο. Προσπαθούν να μας στριμώξουν πολιτικά, αλλά αυτό δε γίνεται. Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «δεν δοκιμάζεται η κυβέρνηση, γιατί είναι σαφής η θέση των κομμάτων».

Αναφορικά με τα σε βάρος του σχόλια που έχουν γίνει από τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε η άποψή τους».

Σχολιάζοντας την πρόταση Σγουρίδη για δημοψήφισμα, είπε ότι «θα μπορούσε να συμβεί, όμως θα πρέπει να προσέχουμε γιατί το δημοψήφισμα έχει αντικείμενο. Δεν μας πέφτει λόγος για το πώς θα ονομαστεί μία άλλη χώρα» τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.