ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζουράρις: Δεν είναι... βασικό θέμα το Σκοπιανό!

17:24 - 03 Ιαν 2018 | Πολιτική
Ζουράρις: Δεν είναι... βασικό θέμα το Σκοπιανό!
«Δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό», τόνισε σήμερα ο Κώστας Ζουράρις σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός εάν είναι λογικό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να παραμένουν στην κυβέρνηση, παρότι διαφωνούν σε αυτό το ζήτημα, τόνισε: «Είναι εντελώς λογικό, ένας νόμος είναι. Θα ψηφιστεί αυτός, έρχεται άλλος νόμος. Δεν είναι βασικό το θέμα των Σκοπίων. Δεν είναι από αυτά που διαμορφώνουν την αποκλειστικότητα στη διαμόρφωση μιας συνολικής πολιτικής».

Παράλληλα, με τις δηλώσεις του στον Real FM διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος των ΑΝΕΛ και όταν συμφωνεί ή διαφωνεί το κάνει ξεκάθαρα.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χωρίο (18Α) από το έργο του Αριστοτέλη «Περί ερμηνείας», το οποίο έχει επικαλεστεί σε κείμενά του στο παρελθόν, λέγοντας: «Ο Αριστοτέλης έχει πει για ποιον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα με το περίφημο παράδειγμα του λευκού. Εάν το λευκό αποτελείται από δύο πράγματα που δεν γίνονται ένα, τότε δεν υπάρχει ένα μόνο "ναι" ή ένα μόνο "όχι".

Επομένως εφόσον ως προς το όνομα λευκό, δηλαδή το όνομα Μακεδονία, είμαστε δύο τουλάχιστον που δεν συμφωνούν, δεν μπορεί ούτε ο ένας να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία ούτε ο άλλος. Εμείς το κάνουμε γιατί το όνομα Μακεδονία είναι επ’ αρχαίων, άρα αυτοί δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν ως αποκλειστικό. Τόσο απλό είναι».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει έναρξη συνομιλιών για τη συμφωνία γύρω από το όνομα, επομένως «πρέπει να περιμένουμε και να μιλάμε με εικασίες. Όταν εμφανιστεί η επίσημη απόφαση της Ελλάδας, θα δω τι θα πω. Δεν έχουν αλλάξει όσα έχω γράψει στα κείμενά μου». Για να σημειώσει, τέλος, πως θα ψηφίσει με βάση την προσωπική του άποψη για το θέμα, όταν αυτό έρθει στη βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.