ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα όσα συζητήθηκαν μεταξύ Τσίπρα και Τζεντιλόνι

22:36 - 10 Ιαν 2018 | Πολιτική
Όλα όσα συζητήθηκαν μεταξύ Τσίπρα και Τζεντιλόνι
Στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι συναντήθηκαν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση διαπιστώθηκε σημαντική δυναμική σε διμερείς σχέσεις μετά τη σύνοδο Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Κέρκυρας. Κυρίως όσον αφορά συνομιλίες για συμφωνία θαλασσίων ζωνών και ενεργειακή συνεργασία, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα και συντονισμό στο πλαίσιο της ΕΕ.

Παράλληλα, στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων για τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην ΕΕ και Ευρωζώνη σε κοινωνική και δημοκρατική κατεύθυνση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα και η έξοδος της Ελλάδας και της Ιταλίας από την κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνολική οικονομία της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η προώθηση του αγωγού east med, ενώ υπογραμμίστηκαν κοινές θέσεις για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και των προσφυγικών ροών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίστηκε η σημασία που έχει το Αιγαίο για την ασφάλεια της ΕΕ και τη διαχείριση του προσφυγικού. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίστηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.