ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης: Σε συνεννόηση Τσίπρας - Καμμένος για την ΠΓΔΜ

10:16 - 12 Ιαν 2018 | Πολιτική
Βούτσης: Σε συνεννόηση Τσίπρας - Καμμένος για την ΠΓΔΜ
Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες πλευρές για λύση του προβλήματος, κυρίως από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες.

«Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια και εφόσον υπάρχει ένας διαφορετικός συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων και απόψεων στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ είναι μια σημαντική ευκαιρία, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Εγώ είμαι αισιόδοξος» ανέφερε ο κ. Βούτσης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Σε ερώτηση για τη στάση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι έχει συνεννοηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και θα προχωρήσει η συνεννόηση ανάλογα και με το κατά πόσο θα προχωράει η διαπραγμάτευση.

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενδοκυβερνητικό. Δεν θα υπάρχει θέμα έκφρασης δυσπιστίας ή δεδηλωμένης στο ελληνικό Κοινοβούλιο» εκτίμησε.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επάρκεια» και πρόσθεσε: «Συμφωνώ με τον υπουργό Εξωτερικών που μίλησε για ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί του θέματος».

Για την Εκκλησία

Ερωτηθείς για τη θέση της Εκκλησίας και του αρχιεπισκόπου στο ζήτημα ο κ. Βούτσης απάντησε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει τις απόψεις της για οποιοδήποτε θέμα, να το συζητάει, αλλά όλοι κρινόμαστε στον δημόσιο χώρο».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Εκκλησία δεν θα συνεγείρει το ποίμνιο σε αντίσταση ή υπονόμευση της θέσης που θα πάρει η κυβέρνηση και τόνισε πως η Εκκλησία βρίσκεται σε μια μετάβαση σε πιο ρεαλιστική θέση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 12 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.