ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σημαίνει (κατά Βούτση) η έξοδος από τα Μνημόνια

18:17 - 13 Ιαν 2018 | Πολιτική
Τι σημαίνει (κατά Βούτση) η έξοδος από τα Μνημόνια
«Η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει έξοδο από τις προσυμφωνημένες αξιολογήσεις και από την ανάγκη των δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι βγαίνουμε από την κρίση» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ως προς το «πόσο πραγματική είναι η έξοδος από τα μνημόνια με μισθούς των 500 ευρώ και την ανεργία στα ύψη» είπε ότι «όταν η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με πολύ μικρότερα επιτόκια, όπως η Πορτογαλία, είναι σαφές ότι θα υπάρξουν δυνατότητες για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό», ενώ εκτίμησε ότι η ανεργία «μέχρι να πάμε σε εκλογές θα έχει μειωθεί αρκετά γιατί οι θέσεις εργασίας σχετίζονται με τις επενδύσεις κα την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει αποφασιστικά, γρήγορα με τους αναγκαίους συμβιβασμούς στη γραμμή που έχει χαραχθεί από το 2008 και ύστερα, αξιοποιώντας τους σημερινούς συσχετισμούς στην ΠΓΔΜ, αλλά κυρίως παίζοντας το δικό μας χαρτί των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης «δεν είναι να κλείσει εντελώς μια εκκρεμότητα», αλλά «να ανοίξουν οι δρόμοι του εμπορίου και της ενέργειας, οι δρόμοι της σύγκλισης μιας ΕΕ που θα αλλάζει με τη συμμετοχή όλων των βαλκανικών χωρών».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 13 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.