ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντονής για τους «8»: Το θέμα της έκδοσης έχει τελειώσει

16:41 - 23 Ιαν 2018 | Πολιτική
Κοντονής για τους «8»: Το θέμα της έκδοσης έχει τελειώσει
Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία έθεσε εκ νέου η αντιπροσωπεία του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στην Αθήνα, με επικεφαλής των Τούρκο υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ. Οι Τούρκοι ζήτησαν από τον Σταύρο Κοντονή την έκδοση των αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν αρνητική απάντηση.

Ο κ. Κοντονής, σύμφωνα με πληροφορίες είπε στην τουρκική αντιπροσωπεία πως το θέμα της έκδοσης των "8" έχει τελειώσει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Το ανώτατο δικαστήριο δεν έκρινε αν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής τους, αλλά κάτι ευρύτερο, πώς δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και αυτή η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Σταύρος Κοντονής άφησε να εννοηθεί ότι οι όποιες εξελίξεις για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών θα πρέπει να κινηθούν από την Τουρκία. Οι επιλογές, σύμφωνα με τον υπουργό είναι δύο: Είτε να γίνει νέο αίτημα έκδοσης, είτε να ζητηθεί από την Τουρκία να διεξαχθεί στην Αθήνα η δίκη των "8".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.