ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νταβός: Ποιους επενδυτές είδε ο Τσίπρας- Σειρά έχει ο Ζάεφ

08:19 - 24 Ιαν 2018 | Πολιτική
Νταβός: Ποιους επενδυτές είδε ο Τσίπρας- Σειρά έχει ο Ζάεφ
Έστω και μετ` εμποδίων, λόγω του χιονιά ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Νταβός και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα των συναντήσεών του.

Έστω κι αν όπως μαθαίνουμε χρειάστηκε να κάνει πεζοπορία 2 χιλιομέτρων, καθώς οι δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι, λόγω του χιονιού, η Τρίτη (πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) ήταν ημέρα συναντήσεων με επενδυτές για τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον Ελληνο-αυστραλό-αμερικανό επενδυτή Άντριου Λιβέρης και τον πρόεδρο και CEO της ολλανδικής εταιρείας Ahold Delhaize, Dick Boer.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ήταν δύο σημαντικές επαφές, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Έλληνα Πρωθυπουργού να προσελκύσει επενδύσεις και να πείσει πως η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα… ευκαιριών.

Η παρουσία του Πρωθυπουργού στο Νταβός θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την κρίσιμη και πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ. Θα συζητήσουν για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ασφαλώς θα φανεί η διάθεση που υπάρχει από τη μεριά των γειτόνων να δεχθούν το αίτημα της Ελλάδας για τέλος στις ενέργειες αλυτρωτισμού.

Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης συμμετοχή στο πάνελ, στο πλαίσιο του Φόρουμ με τίτλο: «Stabilizing the Mediterranean», όπου κι εκεί αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει μπει πια στην τελική ευθεία για την έξοδο από τα μνημόνια.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:21 - 24 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.