ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκρινίσεις Αναστασιάδη για τη δήλωσή του σχετικά με το Σκοπιανό

16:45 - 24 Ιαν 2018 | Πολιτική
Διευκρινίσεις Αναστασιάδη για τη δήλωσή του σχετικά με το Σκοπιανό
Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με δήλωσή του για το Σκοπιανό που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρειος Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό», είπε μεταξύ άλλων σε Κυπριακά ΜΜΕ ο κ. Αναστασιάδης και προκλήθηκε σάλος.

Για το λόγο αυτό, με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ επιχειρεί να εξηγήσει το συλλογισμό του:

«Έχω πει ότι το θέμα (όνομα Σκοπίων) χειρίζεται η Ελλάδα, και η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμπαρασταθεί στην όποια απόφαση της Ελλάδας».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με πρωινές δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρώτο», που ήδη προκάλεσαν αντιδράσεις από ανθυποψηφίους του στις εκλογές της Κυριακής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγησε: «Εξέφρασα μια εκτίμηση που αποσκοπούσε να αναδείξει τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από την επίλυση του εν λόγω θέματος».

Επίσης, ανέφερε ότι «θα πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνισμού ευρύτερα, και να απαλειφθούν οι όποιες πρόνοιες στο Σύνταγμα των Σκοπίων που μιλούν για αλυτρωτισμό ή και υποδεικνύουν τις όποιες εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας».

«Επαναλαμβάνω», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη δήλωσή του, «τα υπόλοιπα είναι θέμα της Ελλάδας για να αποφασίσει».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.