ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ: Αλλάζουμε όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους της ΠΓΔΜ

20:58 - 24 Ιαν 2018 | Πολιτική
Ζάεφ: Αλλάζουμε όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους της ΠΓΔΜ
Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, ανακοίνωσε πως η χώρα του σε ένδειξη καλής πρόθεσης για συνεργασία με την Ελλάδα προχωρά άμεσα σε αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων και των λεωφόρων της.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε πως οι συζητήσεις για το όνομα θα προχωρήσουν μόνο σε περίπτωση που η ΠΓΔΜ βάλει φρένο στον αλυτρωτισμό και δώσει εγγυήσεις πως δεν θα το πράξει ούτε στο μέλλον. Αυτό, ασφαλώς αφορά σε αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ωστόσο, η ανακοίνωση Ζάεφ αποτελεί μία ένδειξη καλής θέλησης, ώστε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

"Η τελική λύση πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές", τόνισε ο κ. Ζάεφ και πρόσθεσε: "Ανακοινώνω ότι η χώρα μου θα αλλάξει όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους".

"Δείχνουμε την καλή μας πίστη, δείχνουμε δεν έχουμε αλυτρωτικές σκέψεις για τον γείτονά μας", συμπλήρωσε επίσης.

"Ως πρωθυπουργοί έχουμε όραμα και αίσθηση ευθύνης να λύσουμε ένα πρόβλημα 25 χρόνων , σημαντική η λύση του για ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και ΕΕ", σημείωσε ακόμα ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.